زنبور عسل

نحوه درست کردن پودر جوانه جو

اسماعیلی
زنبور عسل

ملکه کارنیوکا برای خرید به توضیحات مراجعه فرمایید

450000 تومان


نحوه درست کردن پودر جوانه جو

بنام خدا

نحوه ی درست کردن پودرجوانه جو.

مرحله ی اول :
جوسالم بدون  هیچگونه کارفنی ، ازقبیل پوست کندن ،بوجاری و.....رویش انجام نشده باشد را عین گندم سمنودرجایی نسبتاًگرم درآب میخیسانیم تاجوانه بزند.

مرحله دوم :
جو جوانه زده رابازدرمحیطی گرم داخل کیسه ای نخی ترجیهاًپارچه ی ضدپرریخته وروی سینیی بزرگ میگدزایم یابدون پارچه داخل سینیهای بزرگ روحی ویااستیل اندازه یک سانتیمتر جوهاروی هم انباشته باشند ریخته وسلفون میکشیم سپس با آب پاشهای معمولی روزانه چندین بارپارچه رو نمناک میکنیم ویازیرسلفون روی جوها آب پاشی میکنیم توجه داشته باشیددرشیوه ی پارچه نخی نباید پارچه خشک شود تازمانیکه ریشه  بزند که بعداز ریشه زدن جوانه شروع به رشد میکند.

هیچگاه نبایدجوانه ها رنگ سبزبگیرنددرصورت سبز شدن جوانه تلخ شده وزنبوراستقبالش از کیک گرده کم میشه

مرحله سوم
جوحالاهجیم شده  ،  جوانه زده  وریشه دارد جلوی آفتاب میزاریم تاکاملاً خشک شودکه درکمتراز نیم ساعت جلوی آفتاب رشدش متوقف میشود.
پس از چندروزجلوی نورمستقیم آفتاب وخشک شدن کامل ، آسیاب میکنیم دراین مرحله برای اطمینان از خشک شدن جو زمانی که زیر دندان فشارش میدیم جوباید خورد شود زیرادرصورت له شدن هنوز نمناک است ودرآسیال آرد نمیشود.

این پودرجوانه جو جایگزین همون مخمر جو است که مرحوم دکترشهرستانی فرموده .

توجه داشته باشیدزمانیکه لازم داریم درست میکنیم تانتیجه ی مطلوب دهد ازقبل درست کنیم احتملاًکیفیتش پائین میادچون تایخ مصرف آردکمتراز۵۰روزاست.

 دوستان توجه داشته باشند مرحوم دکترشهرستانی نوشته مخمرآبجو پس هیچ وقت توعطاریها نگوئید مخمرآبجوبنده عطاری وحتی داروخانه های انسانی ودامی رفتم نتیجه نگرفتم وحتماًباید خودتان درست کنید.

این غذای جامد کاملاًغیرفعال است وبقول جناب استادموحد سرشاراز تمام
 ویتامینهای گروه( ب) است ودرتهیه کیک برای زنبورستان عالی است.

همکارانی که قصد مهاجرت زنبوربه مناطق گرمسیر وروی گلهای سیفی کاری و کلزادارند درصورت داشتن صحرای مناسب زنبوریک ماه قبل از مهاجرت می بایست کیک گرده غنی به زنبورداده تا آمادگی لازم برای جمعیت سازی را داشته باشند.

ترکیبات برای۱۳کیلوگرم کیگ گرده قوی

-پودرجوانه جویک کیلوگرم
-شیرخشک بدون چربی یک کیلوگرم
-پودرشکر۸کیلوگرم
-عسل ۳کیلوگرم
پودرجوانه جو همون جایگزین گرده است که درصورت داشتن گرده مطمئن فقط زنبورستان خود وغیرچینی نیازی به پودرجوانه جونیست .
اکثرگرده های بازاری چینی است وبا مارک اسپانیافروش میشود.



تاريخ : سه شنبه 10 بهمن 1396 | 10:19 | نویسنده : اسماعیلی |

روش پیشگیری از نوزما


روش پیشگیری نوزما
از دارو های زیادی ک بر علیه بیماری نوزما مصرف گردیده ثابت شده است که فوماژلین برای پیشگیری و معالجه بیماری موثر تر و سالم‌تر می باشد یک بسته ۲۰ گرمی از این دارو را در مقدار کمی از آب گرم حل کرده و با ۲۵ لیتر شربت مخلوط کرده و روزانه ۲۵۰ تا ۵۰۰ گرم برای هر کندو (بسته به ضعیف یا قوی بودن کندو)و به مدت ۲ الی ۳ هفته ب کندو داده می شود. برای اطمینان از پیشگیری و‌معالجه ی این بیماری مصرف حداقل ۵ لیتر از شربت فوق الذکر برای هر کندو ضروری می باشد بهترین راه پیشگیری از بیماری نوزما دادن دارو در اوایل پاییز و یا در زمان دادن شربت زمستانی می باشد
برگرفته از کتاب مهندس عبادلله پیرایرانی


برچسب‌ها: نوزماپیشگیری

تاريخ : سه شنبه 10 بهمن 1396 | 10:14 | نویسنده : اسماعیلی |

علائم بیماری نوزما


علائم بیماری نوزما

زنبور عسل از زمان آلوده شدن تا مرگ علائم خارجی نشان نمی دهد.

تشخیص آلودگی از طریق بررسی محتویات گوارشی امکان پذیر است.

اما زنبور های آلوده یکسری تغییرات رفتاری و فعالیتی نشان می دهند:

1- زنبور های آلوده در بهار و اوایل تابستان عمرشان کوتاه می شود.

2- حالت اسهالی به خاطر جمع شدن زیاده از حد آب می باشد.زیرا درصد میزان آب در زنبورهای آلوده بیشتر از زنبورهای سالم است. و زنبورها مدفوع آبکی و زردرنگشان را روی شانها یا کندو دفع می کنند.

3- گاهی اوقات به علت ضعف و بیحالی بالها به حالت بازمانده بوده و زنبور قدرت پرواز و نیش زدن را از دست می دهدو شکم نیز حالت شل ، افتاده و بادکرده دارد.

4- برخی زنبورهای بالغ حالت فلجی دارند و در کف کندو یا روی زمین می خزند.

5- در آلودگی شدید معده زنبور تغییر شکل و رنگ می دهد.بطوری که معده زنبور سالم سفید مایل به زرد کهربایی بوده ولی در زنبور بیمار سفید و متورم شده و فاقد چین خوردگی است.

نحوه انتشار بیماری نوزما

عامل بیماری نوزما از راه عسل آلوده، غارتگری کندوها، نقل و انتقال شانها، خرید و فروش کندوهای آلوده در مزارع پرورش زنبور عسل، ملکه، آب ،مدفوع زنبورهای مریض و یا غذای آلوده منتقل می شود.برخی معتقدند که اسپور از طریق برخی حشرات و باد نیز منتقل می گردد.

ارتباط مستقیمی بین زمستان سرد ابری و پر بارندگی با درجه آلودگی زنبور عسل در بهار سال بعد وجود دارد.و شاید علت آن رشد آهسته کلنی در روزهای بارانی و عدم دقت در تمیز کردن شانهای آلوده به مواد دفعی باشد.

روش تشخیص بیماری نوزما

برای تشخیص قطعی می توان از کلونی ها نمونه برداری کرد.برای این کار حدود 20 زنبور بالغ را از هر کلنی برداشته و به آزمایشگاه منتقل می کنیم.

در آزمایشگاه شکم زنبورها را جدا کرده و در ظرف کوچکی ریخته و 1سی سی آب مقطر اضافه کرده و مخلوط می کنیم.سپس اسلاید میکروسکوپی تهیه کرده و با بزرگنمایی40 بررسی می کنیم.برای تعیین شدت آلودگی میتوان از لامهای شمارش سلولهای خونی استفاده کرد.


پیشگیری و درمان بیماری نوزما

1- ایجاد مدیریت صحیح در زنبورستان:

الف- تامین ملکه جوان و فعال و استفاده از کندوهای قویتر برای افزایش جمعیت کندوهای ضعیف

ب- قرار دادن کندوها در زمستان در محل تابش نور خورشید و عدم تماس آنها با زمین برای جلوگیری از ایجاد رطوبت زیاد.

ج- تامین مقادیر کافی عسل یا آب شکر و گرده گل برای تغذیه زنبورها در پاییز و زمستان

2- ضد عفونی کندوها و وسایل آلوده با سموم گازی

الف- قابهایی را که فاقد عسل و گرده هستند می توان با فرمالین ضدعفونی کرد.

ب- مناسبترین محلول برای ضدعفونی قابها اسید استیک است که بصورت محلول80 درصد وجود دارد. مقداری پنبه یا نمد را که در 100 سی سی اسید استیک آغشته شده در بالای قابهای کندو قرار می دهیم و کندو را یک هفته در محفظه پلاستیکی قرار می دهیم سپس کندو را 2 روز هوا داده و مورد استفاده قرار می دهیم.

ج- از گاز اکسید اتیلن نیز استفاده می گردد که در اتاق مخصوص گازدهی به میزان 100میلی گرم در هر لیتر هوای اتاق با دمای 38 درجه استفاده میشود.

3- ضدعفونی کردن کندوها بوسیله حرارت:

کندوها را در درجه حرارت 49 درجه سانتیگراد با رطوبت نسبی 50 درصد به مدت 24 ساعت قرار می دهند.

4- استفاده از دارو:

موثرترین دارو Fumagillin می باشد که از قارچ Aspergillus fumigatus استخراج شده است و به نام فومیدیل-ب معروف است.

نسبتهای تهیه دارو:

- شکر 20 کیلوگرم

- آب 10 لیتر

- فوماژیلین 500 میلی گرم

- این مقدار دارو برای تغذیه 3-4 کندو در پاییز کافی است.
باما همراه باشید با مطالب علمی


برچسب‌ها: نوزماعلائم بیماری

تاريخ : سه شنبه 10 بهمن 1396 | 10:9 | نویسنده : اسماعیلی |

روش تولید ملکه


سلام خدمت زنبورداران عزیز و سروران گرامی ::

دوستان ۳ روش تولید ملکه وجود داره :

 ( البته ۲ نوع تولید ملکه به بحث ما دلالت نمیکنه که  مدیریت خود کلنی هست مثل جایگزینی و اظطراری )

1_تولید ملکه به روش طبیعی  :

2_ تولید ملکه به روش استفاده از قاب تخم - لوزی ، مثلثی :

3_تولید ملکه به روش پیوند :

1- اگه قبل از اقدام تولید ملکه به روش طبیعی مدیریت در تغذیه و بهگزینی داشته باشیم چه پدری  و چه مادری ،
این روش بهترین تولید ملکه هست که در سطح عالی قرار داره ، چون تو این شرایط ۲ تا اصل هست که در روش پیوندی و مصنوعی وجود نداره
اولا ؛ تولید ملکه با مدیریت خود ملکه هست و فنجانک زده میشه و لاروها از اولین ساعت از ژله مخصوص ملکه استفاده میکنند
دوما ؛ در این روش بخاطر وجود ملکه هیچ استرسی در کلنی وجود نداره.
این ۲ اصل باعث شده این روش تو جایگاه اول قرار بگیره .

2_ در روش یتیم کردن که از همه گزینه ها بدتره اینه که کلنی هم تو استرس هست بدون وجود ملکه
و هم اینکه لاروهای مسن هم ملکه میشن و تو کیفیت تاثیر منفی میزاره
و در کل این روش پیشنهاد نمیشه.

3_در روش پیوند هم  هر چقدر مدیریت تو انتخاب لارو و تغذیه و پرستار بالا باشه
بازم بخاطر عدم وجود ملکه هم استرس تو کلنی هست و هم اینکه لارو ها از تخم کارگر استفاده میشه برای ملکه شدن
هر چقدر هم انتخاب لارو کم سن باشه بازم تو ساعات اولیه از ژله کارگر استفاده میکنند که روی کیفیت ملکه تاثیر منفی میزاره ،
فقط خوبی این روش این هست که هم تعداد تولید بالا هست و هم نژاد کنترل میشه.
و این روش تولید تو جایگاه دوم هست از نظر خوب بودن .

موفق و پیروز و سربلند باشید ؛

 



تاريخ : سه شنبه 10 بهمن 1396 | 10:4 | نویسنده : اسماعیلی |
.: Weblog Themes By M a h S k i n:.