زنبور عسل

نحوه درست کردن پودر جوانه جو

اسماعیلی
زنبور عسل

ملکه کارنیوکا برای خرید به توضیحات مراجعه فرمایید

450000 تومان


نحوه درست کردن پودر جوانه جو

بنام خدا

نحوه ی درست کردن پودرجوانه جو.

مرحله ی اول :
جوسالم بدون  هیچگونه کارفنی ، ازقبیل پوست کندن ،بوجاری و.....رویش انجام نشده باشد را عین گندم سمنودرجایی نسبتاًگرم درآب میخیسانیم تاجوانه بزند.

مرحله دوم :
جو جوانه زده رابازدرمحیطی گرم داخل کیسه ای نخی ترجیهاًپارچه ی ضدپرریخته وروی سینیی بزرگ میگدزایم یابدون پارچه داخل سینیهای بزرگ روحی ویااستیل اندازه یک سانتیمتر جوهاروی هم انباشته باشند ریخته وسلفون میکشیم سپس با آب پاشهای معمولی روزانه چندین بارپارچه رو نمناک میکنیم ویازیرسلفون روی جوها آب پاشی میکنیم توجه داشته باشیددرشیوه ی پارچه نخی نباید پارچه خشک شود تازمانیکه ریشه  بزند که بعداز ریشه زدن جوانه شروع به رشد میکند.

هیچگاه نبایدجوانه ها رنگ سبزبگیرنددرصورت سبز شدن جوانه تلخ شده وزنبوراستقبالش از کیک گرده کم میشه

مرحله سوم
جوحالاهجیم شده  ،  جوانه زده  وریشه دارد جلوی آفتاب میزاریم تاکاملاً خشک شودکه درکمتراز نیم ساعت جلوی آفتاب رشدش متوقف میشود.
پس از چندروزجلوی نورمستقیم آفتاب وخشک شدن کامل ، آسیاب میکنیم دراین مرحله برای اطمینان از خشک شدن جو زمانی که زیر دندان فشارش میدیم جوباید خورد شود زیرادرصورت له شدن هنوز نمناک است ودرآسیال آرد نمیشود.

این پودرجوانه جو جایگزین همون مخمر جو است که مرحوم دکترشهرستانی فرموده .

توجه داشته باشیدزمانیکه لازم داریم درست میکنیم تانتیجه ی مطلوب دهد ازقبل درست کنیم احتملاًکیفیتش پائین میادچون تایخ مصرف آردکمتراز۵۰روزاست.

 دوستان توجه داشته باشند مرحوم دکترشهرستانی نوشته مخمرآبجو پس هیچ وقت توعطاریها نگوئید مخمرآبجوبنده عطاری وحتی داروخانه های انسانی ودامی رفتم نتیجه نگرفتم وحتماًباید خودتان درست کنید.

این غذای جامد کاملاًغیرفعال است وبقول جناب استادموحد سرشاراز تمام
 ویتامینهای گروه( ب) است ودرتهیه کیک برای زنبورستان عالی است.

همکارانی که قصد مهاجرت زنبوربه مناطق گرمسیر وروی گلهای سیفی کاری و کلزادارند درصورت داشتن صحرای مناسب زنبوریک ماه قبل از مهاجرت می بایست کیک گرده غنی به زنبورداده تا آمادگی لازم برای جمعیت سازی را داشته باشند.

ترکیبات برای۱۳کیلوگرم کیگ گرده قوی

-پودرجوانه جویک کیلوگرم
-شیرخشک بدون چربی یک کیلوگرم
-پودرشکر۸کیلوگرم
-عسل ۳کیلوگرم
پودرجوانه جو همون جایگزین گرده است که درصورت داشتن گرده مطمئن فقط زنبورستان خود وغیرچینی نیازی به پودرجوانه جونیست .
اکثرگرده های بازاری چینی است وبا مارک اسپانیافروش میشود.



تاريخ : سه شنبه 10 بهمن 1396 | 10:19 | نویسنده : اسماعیلی |

روش پیشگیری از نوزما


روش پیشگیری نوزما
از دارو های زیادی ک بر علیه بیماری نوزما مصرف گردیده ثابت شده است که فوماژلین برای پیشگیری و معالجه بیماری موثر تر و سالم‌تر می باشد یک بسته ۲۰ گرمی از این دارو را در مقدار کمی از آب گرم حل کرده و با ۲۵ لیتر شربت مخلوط کرده و روزانه ۲۵۰ تا ۵۰۰ گرم برای هر کندو (بسته به ضعیف یا قوی بودن کندو)و به مدت ۲ الی ۳ هفته ب کندو داده می شود. برای اطمینان از پیشگیری و‌معالجه ی این بیماری مصرف حداقل ۵ لیتر از شربت فوق الذکر برای هر کندو ضروری می باشد بهترین راه پیشگیری از بیماری نوزما دادن دارو در اوایل پاییز و یا در زمان دادن شربت زمستانی می باشد
برگرفته از کتاب مهندس عبادلله پیرایرانی


برچسب‌ها: نوزماپیشگیری

تاريخ : سه شنبه 10 بهمن 1396 | 10:14 | نویسنده : اسماعیلی |

علائم بیماری نوزما


علائم بیماری نوزما

زنبور عسل از زمان آلوده شدن تا مرگ علائم خارجی نشان نمی دهد.

تشخیص آلودگی از طریق بررسی محتویات گوارشی امکان پذیر است.

اما زنبور های آلوده یکسری تغییرات رفتاری و فعالیتی نشان می دهند:

1- زنبور های آلوده در بهار و اوایل تابستان عمرشان کوتاه می شود.

2- حالت اسهالی به خاطر جمع شدن زیاده از حد آب می باشد.زیرا درصد میزان آب در زنبورهای آلوده بیشتر از زنبورهای سالم است. و زنبورها مدفوع آبکی و زردرنگشان را روی شانها یا کندو دفع می کنند.

3- گاهی اوقات به علت ضعف و بیحالی بالها به حالت بازمانده بوده و زنبور قدرت پرواز و نیش زدن را از دست می دهدو شکم نیز حالت شل ، افتاده و بادکرده دارد.

4- برخی زنبورهای بالغ حالت فلجی دارند و در کف کندو یا روی زمین می خزند.

5- در آلودگی شدید معده زنبور تغییر شکل و رنگ می دهد.بطوری که معده زنبور سالم سفید مایل به زرد کهربایی بوده ولی در زنبور بیمار سفید و متورم شده و فاقد چین خوردگی است.

نحوه انتشار بیماری نوزما

عامل بیماری نوزما از راه عسل آلوده، غارتگری کندوها، نقل و انتقال شانها، خرید و فروش کندوهای آلوده در مزارع پرورش زنبور عسل، ملکه، آب ،مدفوع زنبورهای مریض و یا غذای آلوده منتقل می شود.برخی معتقدند که اسپور از طریق برخی حشرات و باد نیز منتقل می گردد.

ارتباط مستقیمی بین زمستان سرد ابری و پر بارندگی با درجه آلودگی زنبور عسل در بهار سال بعد وجود دارد.و شاید علت آن رشد آهسته کلنی در روزهای بارانی و عدم دقت در تمیز کردن شانهای آلوده به مواد دفعی باشد.

روش تشخیص بیماری نوزما

برای تشخیص قطعی می توان از کلونی ها نمونه برداری کرد.برای این کار حدود 20 زنبور بالغ را از هر کلنی برداشته و به آزمایشگاه منتقل می کنیم.

در آزمایشگاه شکم زنبورها را جدا کرده و در ظرف کوچکی ریخته و 1سی سی آب مقطر اضافه کرده و مخلوط می کنیم.سپس اسلاید میکروسکوپی تهیه کرده و با بزرگنمایی40 بررسی می کنیم.برای تعیین شدت آلودگی میتوان از لامهای شمارش سلولهای خونی استفاده کرد.


پیشگیری و درمان بیماری نوزما

1- ایجاد مدیریت صحیح در زنبورستان:

الف- تامین ملکه جوان و فعال و استفاده از کندوهای قویتر برای افزایش جمعیت کندوهای ضعیف

ب- قرار دادن کندوها در زمستان در محل تابش نور خورشید و عدم تماس آنها با زمین برای جلوگیری از ایجاد رطوبت زیاد.

ج- تامین مقادیر کافی عسل یا آب شکر و گرده گل برای تغذیه زنبورها در پاییز و زمستان

2- ضد عفونی کندوها و وسایل آلوده با سموم گازی

الف- قابهایی را که فاقد عسل و گرده هستند می توان با فرمالین ضدعفونی کرد.

ب- مناسبترین محلول برای ضدعفونی قابها اسید استیک است که بصورت محلول80 درصد وجود دارد. مقداری پنبه یا نمد را که در 100 سی سی اسید استیک آغشته شده در بالای قابهای کندو قرار می دهیم و کندو را یک هفته در محفظه پلاستیکی قرار می دهیم سپس کندو را 2 روز هوا داده و مورد استفاده قرار می دهیم.

ج- از گاز اکسید اتیلن نیز استفاده می گردد که در اتاق مخصوص گازدهی به میزان 100میلی گرم در هر لیتر هوای اتاق با دمای 38 درجه استفاده میشود.

3- ضدعفونی کردن کندوها بوسیله حرارت:

کندوها را در درجه حرارت 49 درجه سانتیگراد با رطوبت نسبی 50 درصد به مدت 24 ساعت قرار می دهند.

4- استفاده از دارو:

موثرترین دارو Fumagillin می باشد که از قارچ Aspergillus fumigatus استخراج شده است و به نام فومیدیل-ب معروف است.

نسبتهای تهیه دارو:

- شکر 20 کیلوگرم

- آب 10 لیتر

- فوماژیلین 500 میلی گرم

- این مقدار دارو برای تغذیه 3-4 کندو در پاییز کافی است.
باما همراه باشید با مطالب علمی


برچسب‌ها: نوزماعلائم بیماری

تاريخ : سه شنبه 10 بهمن 1396 | 10:9 | نویسنده : اسماعیلی |

روش تولید ملکه


سلام خدمت زنبورداران عزیز و سروران گرامی ::

دوستان ۳ روش تولید ملکه وجود داره :

 ( البته ۲ نوع تولید ملکه به بحث ما دلالت نمیکنه که  مدیریت خود کلنی هست مثل جایگزینی و اظطراری )

1_تولید ملکه به روش طبیعی  :

2_ تولید ملکه به روش استفاده از قاب تخم - لوزی ، مثلثی :

3_تولید ملکه به روش پیوند :

1- اگه قبل از اقدام تولید ملکه به روش طبیعی مدیریت در تغذیه و بهگزینی داشته باشیم چه پدری  و چه مادری ،
این روش بهترین تولید ملکه هست که در سطح عالی قرار داره ، چون تو این شرایط ۲ تا اصل هست که در روش پیوندی و مصنوعی وجود نداره
اولا ؛ تولید ملکه با مدیریت خود ملکه هست و فنجانک زده میشه و لاروها از اولین ساعت از ژله مخصوص ملکه استفاده میکنند
دوما ؛ در این روش بخاطر وجود ملکه هیچ استرسی در کلنی وجود نداره.
این ۲ اصل باعث شده این روش تو جایگاه اول قرار بگیره .

2_ در روش یتیم کردن که از همه گزینه ها بدتره اینه که کلنی هم تو استرس هست بدون وجود ملکه
و هم اینکه لاروهای مسن هم ملکه میشن و تو کیفیت تاثیر منفی میزاره
و در کل این روش پیشنهاد نمیشه.

3_در روش پیوند هم  هر چقدر مدیریت تو انتخاب لارو و تغذیه و پرستار بالا باشه
بازم بخاطر عدم وجود ملکه هم استرس تو کلنی هست و هم اینکه لارو ها از تخم کارگر استفاده میشه برای ملکه شدن
هر چقدر هم انتخاب لارو کم سن باشه بازم تو ساعات اولیه از ژله کارگر استفاده میکنند که روی کیفیت ملکه تاثیر منفی میزاره ،
فقط خوبی این روش این هست که هم تعداد تولید بالا هست و هم نژاد کنترل میشه.
و این روش تولید تو جایگاه دوم هست از نظر خوب بودن .

موفق و پیروز و سربلند باشید ؛

 



تاريخ : سه شنبه 10 بهمن 1396 | 10:4 | نویسنده : اسماعیلی |

آدرس ما در تلگرام

https://t.me/joinchat/Bv4UkhEzQ0aUyntOfuOwMw



تاريخ : دو شنبه 25 دی 1396 | 20:4 | نویسنده : اسماعیلی |

شروع زنبور داری

 لازم است علاقمندان به زنبورداری بدانند که چه مراحلی را باید در طول یکسال زنبورداری انجام دهند.
 

شرو ع زنبورداری با خرید کندو

انتخاب محل مناسب زنبورستان
 منطقه  مناسب از لحاظ فراوانی گل ووجود  مزرعه قوی (پنبه  ، یونجه، آفتابگردان، صیفی جات و...)


تامین آب برای زنبورستان

محافظت زنبورستان و بازدید کلنی
 
 برداشت عسل

تقویت کلنی های ضعیف در بهار

سیم کشی قاب و موم دوزی

پیدایش کارگران تخم گذار

روش های تغذیه زنبوران

تلقیح مصنوعی در ملکه زنبور عسل

شماره گذاری و تعمیر نشتی کندو

برداشتن کادر های سیاه
 
روش های تصفیه موم
 
گرفتن بچه کندو تقویت آن در صورت نیاز

 

جلوگیر از بچه دادن با زدن شاخن در کندوهای ضعیف و کم عسل


ادغام کلنی ها

جابجایی و بارگیری کلنی

معرفی ملکه به کندو

غارت و نحوه جلوگیری از غارت


اقدامات لازم قبل از فصل زمستان و نحوی نگهداری در زمستان

رنگ کردن ملکه و قواعد آن


جابجایی و بیرون کشیدن کادر

بازدید فصل بهار

جابجایی کندو ها و کوچ دادن

تغذیه و نیاز های غذایی زنبور

تشخیص شروع فصل بهار

تقویت جمعیت های ضعیف در بهار

طبق دادن و برداشتن طبق

تهیه کیک گرده

بسته بندی و فروش عسل

 
 برخی موارد که نیاز به توضیحات لازم دارند در پایین آورده شده است:

 
اغلب زنبورداران ایران عقیده دارند که هر جایی که کندوی خود را مستقر می کند سمت سوراخ کندو را به سمت مشرق بگذارند تا صبح اولین نور خورشید به داخل کندو بتابد ولی این کار همیشه درست نیست چون ممکن است باد از سمت مشرق بیاید که به داخل کندو مستقیم بوزد و دمای کندو پایین می آید و زنبوران برای اینکه دمای کندو دوباره به 35 درجه برسد باید زنبوران عسل بیشتری بخورند تا دمای کندو را به 35 درجه برسانند. پس بهتر است سمت سوراخ پرواز به سمت مخالف باد باشد .

گرمی و سردی کندو

تخم ریزی ملکه نیاز به دمای 35 درجه نیاز دارد تا لاروها از تخم بیرون آیند و بزرگ شوند سپس ما به کندوی گرمی نیاز داریم. اگر دمای کندو و بالای 35 درجه باشد . زنبوران مقداری آب بر کندو می آورند و با بالا زدن دمای کندو را خنک می کنند تا به 35 درجه برسد اگر دما به زیر 35 درجه برسد زنبوران با خوردن مقداری عسل گرما تولید کرده و دما را به 35 درجه می رسانند .

اگر قاب های کندو هایشان موازی با سوراخ پرواز باشد کندویی گرم است ، زیرا قاب

اول بر سر راه سرما می گردد و همچنین اصولاً زنبوران عسل را در قاب های کناری عسل ذخیره کرده و تخم ریزی را در قاب های وسط بر انجام می رسانند برای همین قاب اول که عسل در آن ذخیره شده با سرما بهتر مانده و همچنین در زمستان کندو فعالیتی ندارد و اگر باز هم یک بار تخم ریزی شود در زمستان اصلاً نیازی به ناراحت بودن تخم های قاب اول نیست چون اصلاً در قاب های اولی و آخری خصوصاً در زمستان تخم ریزی نمی شود ولی اگر قابها عمود بر سوراخ باشد هوای سرد بیشتر به داخل کندو نفوذ کرده و زنبوران از سرما به سراغ عسل می رود و عسل می خورند .

عسل گیری

عسل گیری در اواخر خرداد ماه و اواخر شهریور انجام می شود .

ابتدا برای انجام کار به سراغ کندو می رویم بعد ازبازدید کندو از کندو قاب هایی که فقط عسل در آنها است بر می داریم (اگر در قاب ها گرده بود اشکالی ندارد ) اگر در کندو قاب هایی بود که داخل آن تخم ریزی و در کنار آن عسل بود قاب را بر نمی داریم و آن را در کندو نگه می داریم .در عسل برداری اواخر شهریور باید دقت نمود که عسل ذخیره برای اواخر پاییز و زمستان برای کلنی جا بگذارید که حدود 3 الی 4 قاب عسل کافی است .

محل جدا کردن موم از عسل (عسل گیری)باید دور از زنبورستان باشد تا در زنبوران حس غارت به وجود نیاید .

در محل، ابتدا شان را روی خرک گذاشته وبا چنگال پولک تراش پولک های آن را می تراشیم و شان ها را در دستگاه اکستراکتور قرار می دهیم وبا چر خاندن دسته آن عسل ها از قاب بیرون می آیند و بعد از آن یک دور قاب هارا چر خانده و دوباره دسته اکستراکتور را می چرخانیم تا عسل از آن طرف قاب هم جدا شود .بعد از اکستراکتور کردن کلیّه ی قاب ها، قاب هایی که در داخل آنها گرده باشد را جدا و به داخل کندوها برده هم چنین اگر قاب های گرده را به کلنی ضعیف بدهیم بهتراست .
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
تهیه گرده

ما می توانیم در زمان وفور گل و گیاه با استفاده از تله گرده گرده را جمع آوری کنیم به این صورت که تله را جلوی درب کندو قرار می دهیم و تا غروب صبر می کنیم وبعد از غروب تله را بر می داریم .این گرده به مدت خیلی زیاد پایدار نبوده وزود خواص آن از بین میرد برای این کار می توانیم یکی ازقاب های ذخیره ی گرده را برداریم .

تصفیه موم

در این کار ابتدا موم های سیاه شده و زیاد استفاده شده را از قاب ها جدا شده و ظرفی آماده و مقداری آب و م



تاريخ : یک شنبه 17 دی 1396 | 19:24 | نویسنده : اسماعیلی |

هنگام خرید کندو به چه نکاتی توجه داشته باشیم

هنگام خرید کندو باید به نکات زیرتوجه کرد:
1- کندو ملکه داشته باشد ومهم اینکه ملکه کندو جوان باشد.
2- کندو بیماری وکنه واروا  نداشته باشد
.
- 3تخم ریزی ملکه مناسب باشد.
4- کندو پرجمعیت باشد. ( کمتر از هفت قاب نباشد)
تذکر : دراکثر سایت ها ونوشته ها ی مربوطه  بهمن واسفندماه را بهترین زمان خرید کندو میدانند.درحالی که همه می دانیم دراین ماه ها دراکثرمناطق ایران (به استثنای مناطق جنوبی ) نمی توانیم  درکندو را به مدت طولانی جهت بازدید و رعایت  نکات بالا باز بگذاریم چرا که دراین صورت  لاروها وشفیره ها دچار سرماخوردگی می شوند.همچنین هیچ زنبوردار با تجربه ایی این حماقت را نمی کند که در سرما  درکندوهایش  را به مدت طولانی باز بگذارد.(پرورش زنبورعسل به لیس) پس باز هم تاکید می کنیم بهترین زمان برای خرید جمعیت‌ها در شرایط ایران (به استثنای مناطق جنوبی) اواخر اسفند وفروردین ماه می با



تاريخ : یک شنبه 17 دی 1396 | 19:22 | نویسنده : اسماعیلی |

نوزما

• عامل بیماری پروتوزوآیی است به نام   نوزما آپیس و نوزما سرانا که محل رشد و تکثیرش درجدار معده زنبور عسل می باشد. فرم مقاوم یا اسپورعامل انتقال از یک میزبان به میزبان دیگر است. اسپور بیضوی و شفاف، بدون رنگ بوده، 6/4 تا 4/6 میکرون طول و 5/2تا 3 میکرون عرض، از نظر ساختمان خصوصیات میکروسپوریدی ها را داراست. بوسیله یک غشاءسه لایه پوشیده شده، که آن را از خشکی و آسیب های محیط خارجی محافظت می نماید. این غشاء از جنس کیتین و دارای یک منفذ بنام میکروپیل است.


• اجزاء اسپور نوزما

• در داخل اسپور اجزاء ذیل یافت می شود.
• سیتوپلاسم

• جسم آمیبی یا اسپوروپلاست، دارای دو هسته بوده و همچنین ذخیره غذایی، میتوکندری دیده نمی شود، که احتمال وجود متابولیسم بی هوازی را ممکن می سازد.
• رشته قطبی و دستگاه پرتاب کننده آن بنام کپسول قطبی، رشته قطبی یک عضو توخالی و استوانه ای است که یک انتهای آن به دیواره اسپور وصل شده و 400- 600 میکرون طول دارد و مثل فنر پیچیده است و دارای 44 پیچ است که در دو یا چند ردیف قرار دارند. با افزایش فشار محتوای اسپور رشته قطبی به بیرون پرتاب می شود.
• در مرحله آمیبی یا رویشی، سلول میکروسپوریدی دارای تشکیلات معمول یک سلول می باشد شامل غشاء، سیتوپلاسم با اندامک ها، ریبوزوم، شبکه آندوپلاسمی و دستگاه گلژی.
• نوزما آپیس  و سرانا داخل سلولهای پوششی روده میانی زنبوران بالغ تکثیر می شود.

• تاریخچه:

• بیماری در اکثر نقاط جهان انتشار دارد و بیشتر در کندوهای ضعیف که در اثر عوامل مختلف دچار کاهش جمعیت می شوند دیده می شود.
• از این عوامل می توان به این موارد اشاره کرد:
 1-نبود مواد غذایی کافی در زمستان و طولانی بودن زمستان
 2-پیر شدن ملکه
 3-تغذیه زنبوران عسل از باغات و محصولات سمپاشی شده در اوایل بهار

X

by Counterflix


پاتوژنز بیماری:

• عامل بیماری از راه گوارشی وارد بدن زنبور عسل می شود و خودش را به سلولهای جدارمعده زنبور می رساند.

• سپس وارد سیتوپلاسم سلولها شده و در این محل شروع به تکثیر می کند و پس از 5 روزدر درجه حرارت 30 درجه سانتیگراد تولید اسپور می کند. سلولهای آلوده از جدار معده رها شده و پس از خارج شدن اسپورها حمله به سلولهای دیگر شروع می شود. در حالت آلودگی شدید بین 30-50میلیون اسپور در معده یک زنبور ممکن است وجود داشته باشد.

علائم بیماری
• زنبور عسل از زمان آلوده شدن تا مرگ علایم خارجی نشان نمی دهد.
• تشخیص آلودگی از طریق بررسی محتویات گوارشی امکان پذیر است.
• اما زنبور های آلوده یکسری تغییرات رفتاری و فعالیتی نشان می دهند:
 1-زنبور های آلوده در بهار و اوایل تابستان عمرشان کوتاه می شود
 2-حالت اسهالی به خاطر جمع شدن زیاده از حد آب می باشد. زیرا درصد میزان آب درزنبورهای آلوده بیشتر از زنبورهای سالم است و زنبورها مدفوع آبکی و زردرنگشان راروی شانها یا کندو دفع می کنند.
 3-گاهی اوقات به علت ضعف و بیحالی بالها به حالت بازمانده بوده و زنبور قدرت پرواز و نیش زدن را از دست می دهد و شکم نیز حالت شل، افتاده و بادکرده دارد.
4-برخی زنبورهای بالغ حالت فلجی دارند و در کف کندو یا روی زمین می خزند.
5-در آلودگی شدید معده زنبور تغییر شکل و رنگ می دهد. بطوری که معده زنبور سالم سفید مایل به زرد کهربایی بوده ولی در زنبور بیمار سفید و متورم شده و فاقد چین خوردگی است.

X

by Counterflix


نحوه انتشار بیماری:

• عامل بیماری از راه عسل آلوده، غارتگری کندوها، نقل و انتقال شانها، خرید وفروش کندوهای آلوده و ملکه، آب، مدفوع زنبورهای مریض و یا غذای آلوده منتقل می شود. برخی معتقدند که اسپور از طریق برخی حشرات و باد نیز منتقل می گردد.
• ارتباط مستقیمی بین زمستان سرد ابری و پر بارندگی با درجه آلودگی زنبور عسل در بهارسال بعد وجود دارد و شاید علت آن رشد آهسته کلنی در روزهای بارانی و عدم دقت درتمیز کردن شانهای آلوده به مواد دفعی باشد.


روش تشخیص آزمایشگاهی بیماری نوزما:

• برای تشخیص قطعی می توان از کلونی ها نمونه برداری کرد. برای اینکار حدود 20 زنبور بالغ را از هر کلنی برداشته و به آزمایشگاه منتقل می کنیم.
• در آزمایشگاه شکم زنبورها را جدا کرده و در ظرف کوچکی ریخته و 1سی سی آب مقطراضافه کرده و مخلوط می کنیم. سپس اسلاید میکروسکوپی تهیه کرده و با بزرگنمایی40بررسی می کنیم. برای تعیین شدت آلودگی میتوان از لامهای شمارش سلولهای خونی استفاده کرد.

 


پیشگیری و معالجه:

 1-ایجاد مدیریت صحیح در زنبورستان:


 الف-تامین ملکه جوان و فعال و استفاده از کندوهای قویتر برای افزایش جمعیت کندوهای ضعیف
 ب-قرار دادن کندوها در زمستان در محل تابش نور خورشید و عدم تماس آنها با زمین برای جلوگیری از ایجاد رطوبت زیاد
 ج-تامین مقادیر کافی عسل یا آب شکر و گرده گل برای تغذیه زنبورها در پاییز وزمستان

X

by Counterflix


 2-ضد عف



تاريخ : یک شنبه 17 دی 1396 | 19:20 | نویسنده : اسماعیلی |

تالار گفتمان (پرسش و پاسخ)

 درمورد روش های زنبورداری و مشکلات کندو و برترین نژاد زنبور در ادامه ی مطلب


برچسب‌ها: زنبور نژاد زنبور بیماری های زنبور عسل و کندو تفاووت ملکه ها

ادامه مطلب
تاريخ : یک شنبه 17 دی 1396 | 19:15 | نویسنده : اسماعیلی |

نحوه صحیح بازدید از کندو


نحوه صحیح بازدید کندو :
۱ ، در باد یا سرما از کندو بازدید نکنیم حداقل دما ۱۴ درجه
ترجیحا در ظهر باشد تا دمای کندو افت نکند
۲ ، وجود نرهای زیاد را مد نظر بگیریم اگر یک نر را فشار دادیم و به جای عسل ماده سفید رنگی (ژله رویال بیرون زد نشان دهنده نر زا شدن کندو می باشد)
۳ ،برای دیدن ملکه به سراغ قابهای دارای تخم روز می رویم.
۴ ، زنبورهای عسل به سمت ملکه همچون تعظیم کردن حرکت می کنند و گرداگرد ملکه می چرخند.
وجود تخم روز نشان دهنده وجود احتمالی ملکه تخم ریز می باشد.
۵ ،در بازدید زمستانه یا در شب هنگام با زدن ضرب های کوچک به بدنه کندو و شنیدن صدای وزوز زنبورها متوجه سلامت آنها می شویم.
۶ ،در هنگام خرید کندو تنها کافی است وزن کندو را چک کرده ورود گرد توسط زنبورها را ببینیم و برای احتیاط بیشتر خود ملکه یا تخم روز را ببینیم.
۷ ،در هنگام بازدید در صورت تغییر رنگ عجیب زنبورها همچون کامل زیاد زرد شدن یا کامل سیاه شدن به وجود بیماری فلجی اسرائیلی و کنه واروا پی میبریم.
۸ ،وجود زنبورهای بدون بال نشان دهنده تسخیر کلونی توسط کنه ها می باشد.
۹ ،وجود لارو های خشک شده، دو احتمال دارد یا کلونی سرما دیده و دچار لوک شده یا کمبود پروتئین داریم.
۱۰ ، از دادن مومهای زیاد پرهیز می کنیم چراکه موجب بچه دهی بیشتر می شود.
۱۱ ، حذف لاروهای نر بازدید های تابستانه به کم شدن تعداد کنه ها کمک می کن



تاريخ : یک شنبه 17 دی 1396 | 19:11 | نویسنده : اسماعیلی |

طرز تهیه سالم ترین و ساده ترین کیک


طرز تهیه سالم ترین و ساده ترین کیک جانشین گرده

در این کیک تنها از عسل،گرده گل و پودر شکر استفاده می کنیم.
میزان ترکیب کردن مواد بالا برای کیک گرده بسته به فصل مورد استفاده،وضعیت صحرا،آب و هوا،میزان جمعیت و...دارد.
با شروع فصل گل دهی در زمستان و شروع تخم ریزی کیک گرده ذیل پیشنهاد می گردد.
1)پنج کیلو شکر پودر شده
2)یک کیلو عسل سالم تغذیه ی
3)یک کیلو گرده گل تازه و سالم
4)نیم لیتر آب گرم شده
نکته:استفاده از آب تنها برای پودر شدن گرده گل استفاده می شود.اگر گرده گل،مثل شکر از طریق آسیاب پودر شود بهتر می باشد؛در این صورت از مقدار بیشتری عسل (یک و نیم کیلو) استفاده می شود.
روش درست کردن کیک جانشین گرده:
ابتدا گرده گل خشک شده را داخل ظرفی بزرگ می ریزیم.سپس به مقدار لازم آب جوش را اضافه می نماییم.ترکیب گرده گل و آب گرم را به هم می زنیم تا گرده گل کم کم حل شود.مدتی صبر می کنیم تا گرده گل به خوبی حل شود.سپس پودر شکر و عسل را اضافه نموده و ترکیبات را آنقدر به هم می زنیم تا کیک به شکل خمیر در بیاید و مواد به خوبی مخلوط شود.
کیک درست شده نباید زیاد شل یا سفت شود و با ترکیب کردن مواد به نسبت گفته شده بهترین حالت خمیر بدست می آید که بسیار مواد استقبال زنبوران قرار می گیرد و به راحتی مصرف
می شود.به تعداد مورد نیاز چانه های کیک گرده را به وزن های دلخواه درست کرده و در پلاستیک مخصوص بسته بندی نموده و در اختیار زنبور قرار می دهیم.
نکات مورد توجه:
1)برای آسیاب کردن شکر می توانید مستقیم شکر پودر شده خرید نمایید یا شکر عادی را به مغازه های شیرینی پذی بدهید تا برای شما آسیاب کنند.
2)برای آسیاب کردن گرده گل می توانید از آسیاب خانگی استفاده کنید.
3)در صورتی که گرده گل را پودر کردید حتما عسل بیشتری استفاده نمایید تا کیک به حالت خمیری لازم برسد.
4)استفاده از آب ماندگاری کیک را کمتر
می کند؛توصیه می شود برای درست کردن کیک بهتر و مقوی تر به جای آب از عسل بیشتری استفاده کنید.
5)توصیه می شود عید با غنی شدن صحرا مقداری گرده گل از طریق تله گرفته شود و در مواقع لزوم برای دست کردن کیک استفاده شود.گرده های چینی موجود در بازار امکان داشتن ناخالصی را دارند ولی تا بحال مشکل جدی در استفاده از آنها مشاهده نشده است.گرده های وارداتی باید سالم اشعه دیده و عاری از سموم کشاورزی و تازه باشند در غیر اینصورت استفاده از آنها برای کیک توصیه نمی شود و امکان خسارت جدی وجود دارد.
6)در صورتی که در صحرا گیاه وجود ندارد یا غنی نباشد می توان کیک گرده قوی تری درست کرد و میزان گرده مورد استفاده را تا چهل درصد در کیک بالا برد و به طور مصنوعی زنبور را قبل از باز شدن گلها حدود یک ماه زودتر تشویق به تخم ریزی کرد.گرم پوشاندن کلنی ها فراموش نشود.
7)توصیه می شود تا غنی شدن صحرا برای تخم ریزی بیشتر و بهتر کیک گرده را تداوم داد.
8)بسته به سردی هوا،وضعیت تخم ریزی و جمعیت کلنی می توانید بسته های صد گرمی (کلنی دو قاب جمعیت) تا یک کیلویی (کلنی ده قاب جمعیت) کیک گرده درست کنید و در اختیار زنبورها قرار دهید.توصیه می شود برای هرمرحله میزان بسته بندی کیک گرده را کمتر در نظر گرفت و در عوض بعد از تمام شدن کیک گرده دوباره به کلنی ها داده شود.این روش از خراب شدن کیک گرده جلوگیری کرده و زنبوران کیک گرده تازه تری را مصرف می کنند.بنابراین با توجه به جمعیت و تعداد کلنی تنها به مقدار مورد نیاز کیک گرده تهیه شود.
9)برای بسته بندی از پلاستیک های مخصوص که عطاریا برای بسته بندی ادویه جات استفاده
می کنند استفاده کنید.استفاده از پلاستیک فریزر توصیه نمی شود چرا که توسط زنبور جویده شده،کیک گرده پخش شده و امکان تلفات زنبور و بسته شدن دریچه ورودی کندو توسط پلاستیک فریزرهای جویده شده وجود دارد.
...........................................



تاريخ : یک شنبه 17 دی 1396 | 19:8 | نویسنده : اسماعیلی |

تشخیص عسل طبیعی


تشخیص دادن عسل طبیعی در خانه
طبیعی بودن عسل همواره یکی از دغدغه های مصرف کنندگان این ماده غذایی بوده است؛ به گفته کارشناسان برای اطمینان صددرصدی ...


تشخیص طبیعی بودن عسل همواره یکی از دغدغه های مصرف کنندگان این ماده غذایی بوده است؛ به گفته کارشناسان برای اطمینان صددرصدی از طبیعی بودن عسل راهی جزء آزمایش آن در آزمایشگاه های معتبر موادغذایی نیست اما روش های خانگی نیز وجود دارد که به تشخیص عسل طبیعی کمک می کند.

نایب رییس هیات مدیره یک شرکت دانش بنیان  در خصوص تشخیص عسل طبیعی از صنعتی به روش آزمایشگاهی اظهار کرد: برای اطمینان صددرصدی از اصل و طبیعی بودن عسل باید چند نکته از جمله میزان ساکاروز، قند قبل و بعد هیدرولیز و دیاستاز (تست عسل حرارت ندیده) در آزمایشگاه ها آنالیز شود و بر اساس استانداردهایی که وجود دارد، مشخص شود که عسل در چه رده ای قرار دارد.

سیدمهدی دهقان افزود: در جواب آزمایش ها مشخص می شود که عسل آزمایش شده در رده عسل کاملا خالص، عسل تغذیه نشده از زنبور، کم تغذیه شده و زیاد تغذیه شده قرار دارد یا اینکه تمام عسل، صنعتی است و بدون زنبور تولید شده است و تنها شکل عسل را دارد.

روش های خانگی تشخیص عسل طبیعی :

عسل طبیعی شل است

وی در مورد روش های خانگی تشخیص عسل طبیعی اظهار کرد: توجه به مواردی ازجمله شل بودن عسل طبیعی می تواند در هنگام خرید این ماده غذایی به مردم کمک کند؛ عسل طبیعی که بدون شکر است و بیشتر برای درمان بیماری ها استفاده می شود، برخلاف تصور مردم، نسبتا شل است.

دهقان با بیان اینکه مردم تصور می کنند عسلی طبیعی است که سفت باشد، افزود: عسلی که زنبور تولیدکننده آن شکر نخورده باشد، شل است؛ از لحاظ علمی نیز این شل بودن به این دلیل است که قندهای اصلی عسل طبیعی، گلوکز و فروکتوز (قندهای کوچک مولکول) است و زمانی که ظرف عسل طبیعی را کج می کنیم این قندها به راحتی روی هم حرکت می کنند، در صورتی که اگر به زنبور عسل شکر بدهند، قند شکر که ساکاروز و ایساکارید (قند پیچیده تر) است به دلیل نوع مولکول ها به هم گیر می کنند و به همین دلیل عسل یک مقدار سفت تر از حالت عادی می شود.


عسل طبیعی به سختی در آب سرد حل می شود

وی با اشاره به اینکه این موارد نسبی است، گفت: آزمایش آب سرد از دیگر راهکارهای تشخیص عسل طبیعی از صنعتی است؛ یک قاشق عسل را اگر در درون یک لیوان آب سرد بریزیم، به ته لیوان رفته و ته نشین می شود و به سختی در آب سرد حل می شود؛ اما عسل های صنعتی قبل از رسیدن به ته لیوان از هم باز می شود.




عسل طبیعی شکرک می زند

دهقان یکی دیگر از نشانه های طبیعی بودن عسل را شکرک زدن عسل عنوان کرد و گفت: عسل طبیعی حتما شکرک می زند اما عسل غیرمرغوب شکرک نمی زند؛ البته این به آن معنا نیست که عسل بلافاصله پس از خارج شدن از کندو شکرک بزند، بلکه شکرک زدن شرایطی دارد.

وی افزود: در شکرک بستن عسل زمان و شرایط نگهداری بسیار مهم است؛ به عنوان مثال عسل طبیعی گل جعفری، یک ماه بعد از خارج شدن از کندو شروع به شکرک زدن می کند و برخی از عسل های جنوب کشور مانند عسل گل قنقال بعد از 2 سال و به صورت آهسته، شروع به شکرک زدن می کنند.

دهقان با بیان اینکه این موارد می تواند به مردم در خرید عسل طبیعی کمک کند، گفت: علاوه بر این موارد، عطر و طعم گل های طبیعی باید در عسل وجود داشته باشد، هر چند اضافه کردن اسانس در عسل های صنعتی رایج است.

وی یادآور شد: عسل طبیعی بر اساس نوع گل، دارای خواص مختلفی است و در حال حاضر از عسل طبیعی برای درمان بسیاری از بیماری ها استفاده می شود؛ بنابراین لازم است مردم برای حفظ سلامتی مصرف این ماده غذایی را در رژیم غذایی خود بگنجا



تاريخ : یک شنبه 17 دی 1396 | 19:3 | نویسنده : اسماعیلی |

سیستم دو یا چند ملکه ای در زنبورداری

 چگونگی راه اندازی سیستم 2 یا چند ملکه ای در زنبورداری


1ـ دو ملکه ای رو ما باید از گرمسیری شروع کنیم و بهتره کندویی که دو ملکه ای میکنیم ملکه های انتخابی هر دو جوان باشند تا کار بهتر میش بره و شاخونزنی اتفاق نیفته تا ما بتوانیم به هدفی که داریم برسیم.

2ـ کندویی که در گرمسیر به نه یا ده قاب رسید عوض بچه گیری ما میتوانیم از روش دو ملکه ای استفاده کنیم تا بتوانیم تا اوج شهد منطقه سردسیری جمعیت رو به حداکثر رشد رسانده تا راندمان تولید عسل و مومبافی و حتی تولید ژله رویال رو بالا ببریم.

3ـ کندو که به ده قاب رسید سه  قاب شفیره رو در طبق قرار داده و به جای انها موم یا پوکه برای تخمریزی و جلوگیری از شاخونزنی قرار میدیم و یک قاب پوکه از اول شفیره ها در طبق اضافه می کنیم و بین طبق و کندو شبکه مانع ملکه قرار میدیم و روی ان پارچه گذاشته و گوشه ان رو کمی تا می کنیم.

4 ـ طبق باید حتما دریچه دار باشد.

24 ساعت بعد یک عدد شاخون رسیده یا یکعدد 5 ـ ملکه بارور به طبق معرفی می کنیم.

6 ـ از شروع کار تا  شروع ذخیره شهد منطقه کندوی فوق را با شربت تحریکی هر روز نیم لیتر تغذیه می کنیم.

7 ـ بعد از شروع تخمریزی ملکه در طبق ما میتونیم پارچه رو کامل برداریم.

 8 ـ کندوی پایین هر وقت که فشرده باشه دو قاب شفیره رو تکون داده و به طبق اضافه کرده و به جای انها موم اویزان می کنیم.

9 ـ و این کار رو هفته ای یکبار انجام میدیم تا طبق کامل پر شود.

10 ـ زمانیکه کندو و طبق هر دو کامل پر شدن لازم است طبق دوم رو اضافه کنیم.

11 ـ دو قاب شفیره از کندو  و دو قاب شفیره از طبق اول رو بعد از تکان دادن  در طبق جدید قرار داده و به حای انها موم به کندو و طبق اضافه می کنیم و دو عدد پوکه نیز به طبق جدید اضافه می کنیم.

12 ـ طبق جدید رو روی کندو قرار داده و طبق دوم رو روی ان اضافه می کنیم.

13 ـ بعد از یک هفته الی ده روز دوباره یک قاب شفیره از پایین و یک قاب از بالا به طبق جدید اضاف نموده و به جای انها موم اضافه می کنیم.

14 ـ شبکه همیشه بین کندو و طبق اول قرار می گیره.

15 ـ در صورت نیاز به طبق سوم مثل طبق دوم به کندو اضافه می کنیم.

16 ـ یک و نیم ماه مونده به برداشت یکی از ملکه ها رو برداشته و کندو رو بصورت تک ملکه ای مدیریت می کنیم یا اگه پیدا کردن ملکه مشکل بود شبکه مانع ملکه رو برداشته تا یکی از ملکه ها با ملکه قوی کشته میشود و معمولا ملکه جوان و قوی در کندو باقی می ماند.

17 ـ از مزایای دو ملکه ای اینه که اولا کندو ذخیره گرده زیاد و با جمعیت بالا برای زمستانگذرانی اماده شده و در صورت مدیریت خوب در سال اینده نیز قوی و پر جمعیت و سالم خواهد بود و جمعیت قوی مثل انسان قوی همیشه سالم و شاداب خواهد بود و ما همیشه جمعیت و کندوی سالم با جمعیت قوی رو خواهیم داشت.

18 ـ  مزایای دیگه ما میتوانیم از این کندوی قوی که در اوج شهد منطقه به حداکثر  رشدش خواهد رسید میتوانیم محصول بیشتری رو تولید کنیم و دیگر اینکه هر سال ملکه ها بطور اتوماتیک عوض شده و ملکه پیری در کندوهایی که بصورت دو ملکه ای مدیریت می شوند نخواهیم داشت



تاريخ : یک شنبه 17 دی 1396 | 16:26 | نویسنده : اسماعیلی |

پروتئین

 زنبور کارگر روزانه حداقل ۱ میلی گرم پروتیین نیاز دارد. بخش زیادی از توده بدن حشرات و از آن جمله زنبورعسل را پروتیین تشکیل داده است، لذا وجود پروتیین در جیره غذایی زنبورهای کارگر برای پرورش نوزادان ضروری است.

تولید ژل رویال و پرورش ملکه، مقاومت به آفات و بیماریها و تامین سایر نیازهای زنبورعسل با کمک پروتیین انجام می شود.
حدود ۱۰ اسید آمینه ضروری برای زنبورعسل وجود دارد که از گرده گیاهان تامین می شود. اگر هر کدام از این موارد در جیره غذایی زنبور نباشد، جذب سایر اسیدهای آمینه هم با محدودیت مواجه می شود. بطور مثال اسید امینه ایزولوسین در گرده یونجه کمتر از میزان مورد نیاز زنبور وجود دارد و همین موجب شده است که گرده این گیاه توانایی تامین نیازهای پروتیینی زنبور را نداشته باشد، لذا این گیاه از نظر گرده در دسته ضعیف طبقه بندی می



تاريخ : یک شنبه 17 دی 1396 | 16:22 | نویسنده : اسماعیلی |

ایزولاتور


ایزولاتور قفسی است که ما می توانیم ملکه رو داخل ان با یک الی چهار قاب حبس نموده تا به اهدافی که داریم برسیم.

هدف از استفاده از ایزولاتور:
1-برای تولید عسل طبیعی2-برای پرورش ملکه3-تولید ژله رویال4-تعویض ملکه.

ایزولاتور چهار قابی از  یک الی سه قاب قابل تنظیم هستن میتوانم یک الی چهار قاب داخل ان قرار بدهیم ولی برای توليد ژله بهتره چهار قاب داخل ایزولاتور بزاریم تا جا برای فعالیت ملکه وجود داشته باشد.

بایددو عدد پوکه و دو عدد شفیره نزدیک به تولد رو داخل  ایزولاتور بزاریم تا بتوانیم زنبورهای جوان رو فقط به شاخونهای مورد نظر جذب کرده و از پخش ژله به لاروهای دیگه جلوگیری کنیم و فرمون ملکه کمتر داخل کندو پخش بشه.

در مناطقی که دوره شهد کمتره و انتظار شکوفایی گلهای شهد خیز بلند مدت رو نداریم ما میتوانیم ملکه رو در داخل ایزولاتور حبس نموده و بعد از پنج روز تمام شاخونها رو خراب می کنیم بعد از این مدت چون لارو برای شاخون زدن وجود نداره زنبورا دیگه نمی توانند شاخون بزنند و در نتیجه جلوی بچه دادن گرفته شده و مجبورا شهد اضافی رو ذخیره نموده و بدلیل اینکه نمیتوانند بچه بدهند اجبارا تولید عسل خواهند نمود و ما میتوانیم کندوهایی که به این صورت تشکیل دادیم با خیال راحت برای تولید عسل طبیعی اختصاص بدهیم.

برای پرورش ملکه نیز ما می توانیم پرستاری که انتخاب کردیم ملکه ان را با یک الی چهار قاب داخل ایزولاتور قرار داده و با عوض کرده لاروها پرستار با شفیره های کندوهای دیگر در قسمتی که ملکه نیست قاب پیوند رو بعد از سازماندهی قرار بدیم و ملکه های خوب با کیفیت پرورش بدیم چون ملکه داخل ایزولاتور تخمریزی رو ادامه میده کندوی پرستار ضعیف نشده و حداقل میتوانیم سه الی چهار مرحله برای تولید شاخون ازش استفاده کنیم.

برای اماده کردن لاروهای 12 ساعته الی یکروزه نیز ما می توانیم از ایزولاتور استفاده کنیم بطوریکه بعد از حبس ملکه داخل ایزولاتور روی پوکه و تغذیه کندو بعد از چهار روز لاروهای همسن که برای انتقال به شاخون مناسبه کار را اسان نموده و ما میتوانیم بدون اینکه علاف بشیم لاروهای مناسب رو به شاخونها انتقال بدیم در پیوند مشکل ترین کار پیدا کردن لارو جوان برای پیوند می باشد که این مشکل نیز در تولید ژله و ملکه براحتی با ایزولاتور حل خواهد شد.

در تولید ژله رویال بصورت انبوه استفاده از ایزولاتور از واجباته که کندویی که به 18 قاب رسید ملکه رو داخل ایزولاتور قرار داده و بعد از سازماندهی و تغذیه کندوی مورد نظر  24 ساعت بعد تولید ژله رویال رو شروع کنیم که ایزولاتور نیاز به لارو پیوندی و لارو مورد نیاز که باید بغل قاب پیوند نیازه رو براحتی تامین خواهد کرد.

برای تعویض ملکه نیز ما می توانیم از ایزولاتور استفاده کرده و ریسک بی ملکه بودن کندو رو به حداقل برسانیم.

ملکه قبلی رو در ایزولاتور قرار داده بعد از پنج روز تمام شاخونهایی که زدن خراب نموده و ملکه رو به کندو معرفی نموده و بعد از شروع تخمریزی و قبول شدن ملکه جدید ملکه قبلی برداشته می شود و در صورت قبول نشدن ملکه قبلی ازاد می شود.

استفاده از ایزولاتور بهترین و مناسبترین روش تولید عسل طبیعی می باشد بدلیل اینکه تخمریزی ملکه در حد متوسط بوده و دیگر اینکه امکان تولید بچه طبیعی وجود ندارد و ما با خیال راحت بعد از پنج روز که کنترل کردیم میتوانیم جای مناسب شهد خیز پیدا کرده و کندوهای مورد نظر رو برای تولید عسل طبیعی انتقال داده و نیاز به اضافه کردن موم یا پوکه یا شاخونزنی نداریم فقط کافیست یک نگهبان برای حراست کندوها بزاریم و تا برداشت کاری نداریم و ریسکی نخواهد داش



تاريخ : یک شنبه 17 دی 1396 | 15:22 | نویسنده : اسماعیلی |

کنه واروآ

کنه   واروآ

این انگل برای اولین بار درسال1283 هجری شمسی (1904  میلادی) در زنبور عسل هندی  در اندونزی شناسایی شد ولی چون برای زنبور عسل معمولی خطری نداشت توجه چندانی بدان نمی شد اما از 35 سال پیش در کشورهای اسیای جنوب شرقی این انگل بر روی زنبور عسل معمولی مشاهده وخساراتی ببار اورد این کنه در سال 1362 در کندوهای ایران  شناسایی ورسما گزارش گردید.
کنه واروآ اندکی کوچکتر از شپشک زنبور عسل(برءولاسکو)است بخوبی میتوان با چشم غیر مسلح مشاهده نمود واروآ کوچکتر ومسطح تراز شپشک میباشد شپشک 6پا  و واروآ 8 پا است درازی کنه ماده بالغ1/1میلیمتر وپهنای شکم ان 1/6میلیمتر وبه رنگ  قهوهای متمایل به قرمز میباشد کنه نر  کوچکتر بوده وکاملا گرد ومایل به خاکستری میباشد.
شکم کنه دارای کرکهای ریز فراوانی بوده که با کرکهای بدن زنبور در هم امیخته وبه استقرار کنه در بدن زنبور کمک میکند  این کنه زندگی خود را بطور کامل با  زندگی زنبور هماهنگ کرده است وسیر زندگی اش را در داخل حجرات سرپوشیده سپری میکند.
تولید مثل کنه بستگی به تخم ریزی ملکه  ،یعنی وجود لارو وشفیره  دارد



تاريخ : یک شنبه 17 دی 1396 | 15:19 | نویسنده : اسماعیلی |

یتیم کردن کندو


..
همانطور که می دونید در یتیم کردن کندو با مشکلات ریزش شددی مواجه میشیم با توجه به اینکه در کندو تخمریزی صورت نمی گیرد و جاگزینی نداریم. کندو روزبروز ضعیفتر میشه ودر نهایت میتونیم از این کندو 1دوره در پرورش ملکه هامون استفاده نماییم .. علاوه براین که کندو ضعیف میشه ...ملکه هایی که در این حالت تولید میشن پتانسیل لازمه را مثل ملکه هایی که درزمان پچ دادن متولد میشن را نداره و اینهم بخاطر استرس زنبورهاست که در زمان نبود ملکه دچار میشن.
ما نظر بر این داریم که بیایم زنبور را مجبور به بچ بدیم که اونم شاخون هایی که میزنه در فاصله چند روز انجام میشه و شاید بخاطر شاخونی بودن نژاد هم مورد تایید مان نباشه
ما امدیم از نحوه تولید ژله رویال برای تولید ملکه مان استفاده کردیم که در این حالت هم ملکه هایی را تولید می کنیم که بدون استرس پرستارها ژله خوبی را برخوردار هستند و هم اینکه میتونیم از نسل کلونی هایی استفاده کنیم که بهگزینی کردیم واز مادر مشخصی پیوند زدیم
برای  تولید این پرورش ملکه ما نیاز به یک کلونی 20 قابی نیاز داریم که بیشترشان حتما باید از نیوروی جوان تشکیل بشه
و این بیست قاب را تا می توانیم فشرده میکنیم و به 15قاب میرسونیم
وبعد باید ملکه را در بدنه کندو مهار کنیم و یک قاب ذخیره گرده براش بزاریم با تعدادیکم قابهای خالی برای تخمریزی و گناره این قابها را با تخته سه لای یا نوپان بگیرم وزنبور را جمع کنیم .
و تمام قابهای برشته ودر حال تولد را به بالا در طبق انتقال میدهیم
حالا نحوه چیدمان این قابها به این صورته که از کنار دیواره سمت راست
1-شربت خوری قابی {چون تغذیه حتما باید بشه}
2-قاب عسل یا شفیره
3-قاب شفیره یا لارو مسن
4-یک قاب لارو جوان جوان زیر سه روزه {تا تمام زنبورهای جوان را برای تولید ژله بکشه بطرف وسط
5-یک سانتی متر فضای خالی میزاریم{جای برای قاب پیوندمان
6-یک قاب دوباره لارو جوان یکی دو روزه باشه عالیست
7-قاب لارو مسن
8-قاب شفیره یا لارومسن
9-شفیره پر یا نصفه نیمه
10-قاب عسل
وسط طبق یک جای خالی باز می کنیم و تا اینکه پیوند زدیم میزاریم وسط قابها وقبلش هم حتما یک روز داخل حمان فنجانک هایی که میخواهیم پیوند بزنیم عسل مزینیو تا زنبورا خوب تمیزکنن ودورشو موم بزنن این کار هم در پذیرش پیوندهامون نقش بسزایی خواهند داشت
والان در این حالت هم میتونیم مکرر به پرورش ملکه برسیم و هم اینکه کندو تخمریزی ایده ال خودشو داشته باشه
فقط لازم است که از هر چند روز قابهایی کهدر بالا خالی شدند بیاریم پایین و قاب های پر شده عوض کنیم
بعد از تولید ملکه می توانیم برای خودمان تولید ژله رویال را داشته باشیم



تاريخ : یک شنبه 17 دی 1396 | 15:15 | نویسنده : اسماعیلی |

ملکه تایلندی مختص مناطق گرمسیری

برای خرید به ادامه ی مطلب مراجعه کنید



ادامه مطلب
تاريخ : شنبه 16 دی 1396 | 22:17 | نویسنده : اسماعیلی |

نژاد بومی ایرانی

    نژاد بومی زنبور عسل ایران از گونه آپیس ملیفرا (Apis mellifera L) است که با نام های آپیس ملیفرا ایرانیکا (Apis mellifera iranica)، آپیس ملیفرا مدا (Apis mellifera meda)، آپیس ملیفرا پرسیکا (Apis mellifera persica) نیز از آن یاد شده است. این نژاد از هزاران سال در کشور ما زیست کرده و با شرایط آب و هوایی و آفات و امراض مناطق مختلف کشور سازش یافته و علاوه بر سازش با شرایط ایران، از لحاظ برخی خصوصیات در ردیف نژاد های مشهور جهان قرار دارد.

نژاد بومی زنبور عسل ایران
خصوصیات زنبور عسل بومی ایران

زنبور عسل نژاد ایرانی از لحاظ سرعت ترمیم جمعیت در اوایل بهار از نژاد قفقازی بهتر و هم ردیف هیبرید استارلاین، ولی ضعیف تر از نژادهای کارنیولان، میدنایت و ایتالیایی است، اما از لحاظ این ویژگی در تابستان ضعیف تر از سایر نژاد بوده است. تولید عسل زنبور عسل ایرانی مشابه زنبور عسل قفقازی و کمتر از سایر نژادهای مشهور بوده است. هم چنین فعالیت گرده آوری زنبور ایرانی از زنبور ایتالیایی کمتر و از سایر نژاد ها بیشتر بوده است.

زنبور ایرانی رفتار تهاجمی بیشتری دارد و تعداد نیش های آن بیش تر از سایر نژادها است. در هر حال، با توجه به عادت داشتن و سازگار بودن زنبور نژاد ایرانی شرایط کشور ما و حساس بودن نژاد های خارجی و دو رگه های آن ها در مقابل بیماری ها، زنبور نژاد ایرانی ارزش احیای مجدد را دارد، اگر چه به علت استفاده بی رویه از ملکه های خارجی، یافتن زنبور عسل ایرانی خالص کار ساده ای نیست.




تاريخ : شنبه 16 دی 1396 | 21:58 | نویسنده : اسماعیلی |

نژاد های زنبور عسل

               

     ۵ نژاد معروف از گونه زنبور عسل معمولی یا اروپایی (Apis mellifera)
تاریخ: دی ۱۴, ۱۳۹۵در: آموزش زنبوردارینظر بدهید
5 نژاد معروف از گونه زنبور عسل معمولی یا اروپایی (Apis mellifera)Reviewed by فروشگاه اینترنتی عسل طبیعی on Jan 3Rating: 4.0
در این مقاله به معرفی و بررسی ۵ نژاد معروف از گونه زنبور عسل معمولی یا اروپایی (Apis mellifera) که شهرت جهانی دارند، می پردازیم. در مقاله قبلی درباره کلیت این نژاد ها مطالبی منتشر کردیم و در این مقاله، ریز نکات مهم درباره این نوع نژاد ها را معرفی می کنیم :

۱- زنبور عسل سیاه (Apis mellifera mellifera)
نژاد زنبور عسل سیاه اصالتا مربوط به اروپای جنوبی است ولی فعلا در فرانسه و سوئیس و هلند و بلژیک و تا حدی هم در انگلستان وجود دارد. این نوع زنبورها درشت و سیاه رنگ می باشند و درازای زبان آن ها کوتاه یعنی ۵/۷ تا ۶/۴ میلی متر است. در نتیجه نمی توانند از شهد شبدر قرمز استفاده کنند.

در فصل بهار ، رشد جمعیت این نژاد کند می باشد، ولی در پایان فصل تابستان و اوایل زمستان، کلنی به بالاترین حد رشد خود می رسد که در آن زمان دیگر گلی وجود ندارد (عیب دیگر این نژاد)، متاسفانه این نژاد به بیماری های زنبور و نیز پروانه موم خار بسیار حساس است. تنها مزیت آن ها این است که شرایط سخت زمستان را به خوبی تحمل می کنند که آن هم توام با خوردن غذای زیاد است.

۲- زنبور عسل ایتالیایی یا زنبور عسل طلایی (Apis mellifera Ligustica)
نژاد های معروف زنبور عسل

وطن اصلی زنبور عسل ایتالیایی شبه جزیره ایتالیا است.این نوع زنبور عسل از نظر اندام و هیکل کمی کوچک تر از زنبور عسل سیاه می باشد. و رنگ آن معمولا زرد مایل به قهوه ای است که این رنگ علت اصلی رنگ موهای بدن، به خصوص در نرهاست . به همین دلیل آن را زنبور عسل طلایی نیز می نامند. طول زبان در این نژاد نسبتا بلند است (۶/۳ تا ۶/۶ میلی متر) .

این نژاد دارای خصوصیات خوب رفتاری از جمله آرام بودن، تمایل کم به بچه دادن، تولید اندک بره موم، عسل آوری و رشد سریع کلنی در اوایل بهار است و از طرفی زمستان های سرد را تحمل نمی کند و زمستان گذرانی این نژاد همراه با مصرف مقدار زیادی غذا است. این زنبور دارای حس غارتگری بالایی می باشد و قدرت جهت یابی بسیار پایینی دارد، به نحوی که گاهی ممکن است به طور اشتباهی به کندوهای مجاور برود.

۳-زنبور عسل کارنیولان (Apis mellifera carnica)
عمده پراکندگی این زنبوران در قسمت جنوبی کوه های آلپ و شمال بالکان و دره دانوب، یعنی، کشورهای اتریش، مجارستان، آلمان، رومانی و بلغارستان می باشد. از نظر ظاهری، این نژاد شبیه به زنبوران نژاد ایتالیایی می باشد. رنگ بدن آن ها خاکستری مایل به قهوه ای است و موهای کوتاه و پر پشتی دارند. طول زبان این زنبورها ۶/۴ تا ۶/۸ میلی متر است. این نزاد دارای خصوصیات مطلوبی است که بیشتر زنبورداران را به پرورش آن تشویق می کند.

یکی از مهم ترین ویژگی های این نوع زنبور عسل آرام بودن آن می باشد که شاید بتوان گفت آرام ترین نوع در بین تمام زنبور ها می باشد، همچنین این نوع زنبور عسل نسبت به دیگر گونه ها نیاز کمتری به تغذیه دارد، به نحوی که می توانند فصل زمستان را با مصرف کمترین غذایی سپری کنند و در بهار به محض باز شدن اولین گل ها فعالیت خود را آغاز کنند و به بیشترین رشد جمعیت برسند و از شکوفه های درختان میوه مقادیر قابل توجه ای شهد جمع آوری کنند.

این زنبورها معمولا کم بچه می دهند، غارت نمی کنند، بسیار کم از بره موم استفاده می کنند، با هر نوع آب و هوای خوب خود را تطبیق می دهند، عسل فراوان تولید می کنند، قدرت جهت یابی خوبی دارند و نسبت به بیماری های زنبور عسل مقاوم هستند.

۴-زنبور عسل قفقازی (Apis mellifera caucasica)
5 نژاد معروف از گونه زنبور عسل معمولی یا اروپایی

این زنبور عسل که وطن اصلی اش به کوه های قفقاز بر میگردد دارای رنگ بدن خاکستری روشن می باشد. طول زبان این نژاد از سایر نژاد ها بلندتر است و حدود ۷/۲ میلی متر می باشد . این زنبورها آرام هستند و تقریبا کمتر از دیگر گونه ها نیش می زنند.

در این نژاد، تا اواسط تابستان جمعیت کُلُنی از راه تولید مثل به بیشترین تعداد می رسد ویژگی مطلوب این زنبور، تمایل اندک آن به بچه دادن است، اما با ساخت مقدار زیادی به موم سبب چسبیدن قاب ها به یکدیگر و به کندو می شود که این خصوصیت نامطلوب، کار با آن را مشکل می کند. زنبورهای قفقازی به بیماری “نوزما” حساس اند و به همین دلیل از زمستان گذرانی برخوردار نیستند. ضمن اینکه مصرف غذای آن ها در این فصل زیاد است.

۵- زنبور عسل ایرانی ( Apis mellifera meda persica)
وطن اصلی این نژاد زنبور عسل، ایران می باشد. از نظر شکل ظاهری سه حلقه ابتدایی شکم این زنبور سیاه رنگ و باقی حلقه ها زرد متمایل به قهوه ای می باشد. این نوع نژاد در بین کتب آموزش زنبورداری به زنبور نیش زن معروف است. این در حالی است که غریزه نیش زنی این زنبور در حد تعادل و معمولی می باشد. (البته می توان بررسی این ادعا را به عنوان یک کار تحقیقاتی قلمداد کرد. بد نیست یادآوری شود که کارهای تحقیقاتی به ویژه اصلاح نژاد بر روی زنبور ایرانی انجام نشده یا قابل ذکر نبوده که رها کردن این زنبور بومی ارزشمند به حال خود و بها ندادن به اصلاح نژاد آن، نژاد زنبور ایرانی را در معرض انقراض قرار داده است).

از نظر مصرف غذایی، زنبور عسل ایرانی بسیار قانع تر از دیگر نژاد ها می باشد و مصرف غذای دستی آن در زمستان بسیار اندک است. همچنین بره موم زیادی مصرف می کند ولی در مقایسه با نژاد قفقازی، از این نظر نیز مطلوب تر است. زنبور نژاد ایرانی، در مناطق سردسیر، سرمای زمستان را به خوبی تحمل می کند. رشد جمعیت این زنبور در بهار خوب است و تا خرداد ماه به بیشترین شمار خود می رسد. از ویژگی های نامطلوب نژاد ایرانی می توان به تمایل زیاد به غارتگری و تولید زیاد بجه اشاره کرد.

  



تاريخ : شنبه 16 دی 1396 | 17:39 | نویسنده : اسماعیلی |
صفحه قبل 1 2 صفحه بعد
.: Weblog Themes By M a h S k i n:.